Porec bezienswaardigheden

Iedere liefhebber van cultuur komt in Porec aan zijn trekken. De historie van Porec leeft door in de klassieke en hedendaagse monumenten en kunstwerken. Als u in het oude centrum wandelt langs Cardo Maximus en Decamanus ziet u vanzelf de Basiliek van Euphrasius, het Marafor plein en de toren van Porec. De architectuur van deze gebouwen is geweldig. Ook buiten Porec is er genoeg te zien, zo zijn de grotten van Baredine een bezoekje waard.

Het oude centrum van Poreč

Het oude centrum van Poreč is al de moeite waard om als bezienswaardigheid aan te duiden. De historie van Poreč komt terug in de gebouwen van de stad. Met de Romeinse straatjes gebouwd rond de 2e eeuw voor Christus, Decamanus en Cardo Maximus, waan je je terug in de Romeinse tijd.

Basiliek van Euphrasius

Dit monument is een samensmelting van Byzantijnse en Mediterrane kunst. De basiliek van Euphrasius staat dan ook op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Het werd gebouw in de 6e eeuw, in de tijd van Bisschop Euphrasius en Keizer Justinianus 1. In de basiliek zijn rondleidingen te volgen, indien er geen kerkdienst wordt gehouden. U kunt tijdens een rondleiding de toren van de basiliek beklimmen. Bovenop de toren heeft u een fantastisch uitzicht over de stad Poreč.

Het Maraforplein

Het Romeinse Maraforplein ligt aan de top van het eiland. Er bevinden zich twee tempels aan dit rechthoekige plein, Mars en Neptunes. Deze tempels stammen uit de eerste eeuw.

Torens van Poreč

De Torens van Poreč werden gebouwd in de 16e eeuw. Ze boden bescherming tegen invallen van de Turken.

Het Romaanse huis

Dit in de dertiende eeuw gebouwde Romaanse huis ligt aan het einde van de Decumanus. Dit schitterende huis is bekend vanwege het overdekte houten hoekbalkon.

Museum van Poreč

Het museum van Poreč werd in de achttiende eeuw gebouwd en is gevestigd in het Sincic Barok Paleis. Er zijn archeologische en historische collecties tentoongesteld. Bekijk ook zeker de kunst uit de Baroktijd in de originele Barok Salon.