Porec stranden

Porec kent zeer veel leuke en mooie stranden. Het water van de Adriatische zee is zeer helder en de stranden in Porec zijn beoordeeld met de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een keurmerk voor schone en veilige stranden. In Porec zijn enkel kiezelstranden en rotsachtige stranden, zandstranden zijn er niet. Wel zijn er enkele stranden met plateaus, deze zijn met name te vinden bij hotels. De meeste stranden hebben de beschikking over douches, bars en restaurants. Een overzicht van de populairste en mooiste stranden van Porec:

Town Beach (Stadsstrand)

Gelegen nabij het centrum en de haven van Porec bevind zich een mooi kiezelstrand. Er zijn diverse sportactiviteiten te beoefenen en ook diverse barretjes in de buurt. Het strand heeft douches en op een aantal plekken kun je in de schaduw zitten. Ook is er een gedeelte voor naturisten.

St Nikola strand

Dit kiezel- en rotsstrand ligt op het eiland St. Nikola recht tegenover Porec. Het is met de boot vanaf Porec vijf minuutjes varen. Op het eiland bevinden zich twee hotels, Fortuna Island Hotel en Isabella Castle. Het strand heeft de blauwe vlag. Er zijn douches aanwezig. In de buurt van het strand bevinden zich geen restaurants en bars.

Strand Brulo

Strand Brulo is een kiezel- en rotsstrand met plateaus. Het strand ligt op tweehonderd meter van de hotels Valamar Diamant, Valamar Crystal en Valamar Rubin. Het strand is omringt door pijnbomen. Het is een mooi startpunt voor een kustwandeling naar het oude gedeelte van Porec. Er zijn een aantal voorzieningen zoals douches aanwezig op dit strand. Het strand heeft enkele plekken met schaduw.